Landstede opleidingen heeft een nieuw aanbod praktijkonderwijs gelanceerd gericht op het schildersvak. De studieopzet is een samenwerking tussen Landstede Opleidingen in Harderwijk, Meiling uit Putten, Van Buuren uit Ermelo en Jur van de Beek uit Nijkerk. Vertegenwoordigers van het schildersbedrijf starten samen met docent Jaap van der Hoek en directeur Pim Hulsman van Ladstede opleidingen de nieuwe richting.

De nieuwe praktijkopleiding is in het leven geroepen om een nieuwe lichting werknemers de kans te bieden om via een praktische route het vak te leren. De nieuwe lichting MBO-ers krijgt zo de kans om direct van binnenuit bij de bedrijven het schildersvak onder de knie te krijgen.

De opleiding is gebaseerd op BBL-niveau 2 en leidt de leerling op tot medewerker schilderen. Er is plaats van minimaal twaalf en maximaal 24 leerlingen. Er wordt één dag per week les gegeven. De inhoud van de opleiding bestaat uit lessen ‘Onderhoud’, ‘decoratief’ en ‘vrije keus’, waarbij een halve dag theorie wordt gegeven bij Landstede in Harderwijk. De deelnemende bedrijven verzorgen hierbij gastcolleges. Hiernaast is er een halve dag praktijkles bij diverse lopende projecten in de regio. Dit gebeurt in samenwerking met Hotspots, een werkleerplek bij een bedrijf waar getraind kan worden op specifieke vakbekwame specialismen.

Bron: https://hetkontaktharderwijk.nl/zakelijk/lokale-schilders-en-landstede-opleidingen-starten-mbo-praktijkonderwijs-552809